13 Mayıs 2025 Salı

Özgür Özel'e Saldırı Anı Kamerada! Takip Mi Edildi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yapılan saldırı Türkiye gündemine bomba gibi düştü. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in cenaze töreninde yaşanan bu olay, güvenlik zafiyeti tartışmalarını da beraberinde getirdi. Peki, saldırının arkasında ne yatıyor? Saldırganın, Özgür Özel'i önceden takip ettiği iddiaları doğru mu? İşte tüm detaylar...

Saldırganın Takip Anları Kamerada

Olayın ardından ortaya çıkan görüntüler, saldırgan Selçuk Tengioğlu'nun tören öncesinde Özgür Özel'i takip ettiğini gösteriyor. Kameralara yansıyan bu anlar, saldırının planlı olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor. Tengioğlu'nun, Özel'in basın açıklaması yaptığı sırada arkasında beklediği, ardından protokol çıkışında da dikkat çekici hareketler sergilediği görülüyor.

Saldırganın, binaya girmeden önce Özel'in dışarda basın mensuplarına yaptığı açıklama sırasında arkadan geldiği, Özel ve beraberindekilerin sağ tarafında kollarını bağlayarak beklediği görüldü. Özel salona girdikten sonra dışarda bekleyen saldırganın, bir süre protokol çıkışının önündeki banklarda oturarak dikkat çekici hareketler yaptığı saptandı. Burada da bekleyişine devam eden saldırganın bir süre sonra oturduğu banktan kalkarak kameralara aldırış etmeden protokol kapısının bulunduğu bariyerlere gittiği ve orada bekleyişine devam ettiği tespit edildi.

Saldırının Ardından Neler Yaşandı?

Özgür Özel'e yapılan saldırının ardından emniyet güçleri harekete geçti ve Selçuk Tengioğlu gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, saldırının nedenleri ve arkasındaki olası bağlantılar araştırılıyor. CHP cephesinden yapılan açıklamalarda, saldırının demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğu vurgulandı.

Türkiye'de siyasi liderlere yönelik saldırılar maalesef zaman zaman yaşanabiliyor. Bu tür olaylar, siyasi gerginliği artırırken, toplumda da endişe yaratıyor. Bu nedenle, güvenlik önlemlerinin artırılması ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması büyük önem taşıyor.

Unutulmamalıdır ki, farklı görüşlere sahip olmak, şiddeti meşru kılmaz. Siyasi rekabetin demokratik sınırlar içinde kalması, toplumun huzuru ve istikrarı için elzemdir.

İlgili Haberler