
Bornova'dan Umut Veren Haber! BAK Afetlere Hazır mı?
Bornova Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAK),İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle aldığı zorlu eğitimlerin ardından sertifikalarını alarak göreve hazır hale geldi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci ve Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü Sinancan Öziçer, ekip üyeleriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Bornova Belediyesi'nin bu önemli adımı, afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda büyük bir umut ışığı yaktı.
Bornova BAK Ekibi Afetlere Karşı Hazır!
Başkan Ömer Eşki, eğitimi tamamlayan ekiple yaptığı konuşmada, "Bu ülkede doğup büyüyüp de depremi bilmeyen kimse yok. Bornova Belediyesi’nin ilk arama-kurtarma ekibi olarak umarım bu kıyafetleri giyip de görev yapmaya ihtiyaç duymayız ama her an, her saniye bir doğal afetle karşı karşıya kalabiliriz. Çok yoruldunuz, emek verdiniz. Hepinize çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Eşki'nin bu sözleri, ekibin özverili çalışmalarına duyduğu minneti ve afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.
AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci ise Bornova Belediyesi'nin bu örnek davranışının diğer belediyelere de ilham vermesi gerektiğini belirterek, "Bornova Belediyesi’nin böyle bir oluşuma imza atması son derece önemli. Bu tüm belediyelerimizden beklediğimiz bir şey. Çünkü afetin ne zaman olacağı belli olmuyor. Biz 6 Şubat depremlerini yaşamış bir ülkeyiz. Gerektiğinde topyekûn seferber olabilmek için bu tip eğitimler çok önemli. Katkılarından dolayı Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Ekinci, afetlere karşı topyekûn bir mücadelenin gerekliliğine dikkat çekti.
BAK Ekibi Akreditasyon Yolunda İlerliyor
Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü Sinancan Öziçer, eğitim süreci hakkında detaylı bilgiler vererek, "BAK olarak Nisan ayında 5 günlük enkaz arama-kurtarma eğitimi yaptık. Ardından sekiz günlük harita, GPS, kamp, yardım, ilk yardım ve yangın gibi alanlarda teorik eğitim aldık. Eylül ayında iki tatbikat yapılacak. Bu süreç sonunda akredite sınavlarına girerek her türlü afette resmî görev alabilecek kapasiteye ulaşacağız" dedi. Öziçer'in açıklamaları, ekibin ne kadar kapsamlı bir eğitimden geçtiğini ve akreditasyon sürecinin önemini ortaya koydu.
Türkiye, coğrafi konumu nedeniyle sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kalan bir ülke. Bu nedenle, afetlere karşı hazırlıklı olmak ve arama kurtarma ekiplerinin sayısını artırmak hayati önem taşıyor. Bornova Belediyesi'nin BAK projesi, bu anlamda örnek bir teşebbüs olarak öne çıkıyor. Bu tür projelerin yaygınlaşması, afetlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmede büyük rol oynayacaktır. Unutmayalım ki, afetlere hazırlık hayat kurtarır!